ورود به حساب ثبت نام جدید فراموشی کلمه عبور
برای ورود به حساب کاربری خود، نام کاربری و کلمه عبورتان را در زیر وارد کرده و روی «ورود به سایت» کلیک کنید.





اگر فرم ثبت نام برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.









اگر فرم بازیابی کلمه عبور برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.





نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1
  1. #1
    Fobiran
    مهمان

    ارز 1226 تومانی به صنایع نرسید

    عضو هیئت مدیره انجمن فولاد :
    ارز 1226 تومانی به صنایع نرسید
    صنعتگران روانه بازار سیاه شدند عضو هیئت مدیره انجمن تولید*کنندگان فولاد با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان تولید ملی معتقد است: ارز 1226 تومانی نصیب صنایع نشد و ادامه این روند فلج شدن بخش تولید را در سال جاری به همراه خواهد داشت.

    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تأمین نقدینگی در گردش و خرید مواد اولیه طی سالهای اخیر چالشهای زیادی را پیش روی تولیدکنندگان قرار داده است. در این میان مسئولان همواره وعده*هایی را مبنی بر حل مشکل صنعتگران داده*اند اما در نهایت گشایش چندانی صورت نگرفته و موانع تولید هر روز شکل جدیدی به خود می*گیرد.

    تشدید مشکلات تولید و لزوم حمایت از صنایع داخلی عاملی برای نامگذاری امسال با عنوان "تولیدملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" شد که تحقق این شعار نیازمند فراهم شدن زیرساختهای لازم و برنامه*ریزی دقیق توسط مسئولان و تولیدکنندگان است.

    در این خصوص با احمد دنیانور، عضو هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت*وگوی تفصیلی انجام داده*ایم که در ادامه می*خوانید:

    دنیانور در این خصوص معتقد است: عدم مدیریت دقیق بر سیستم*های واردات و صادرات، سیاست*های تأمین اقلام زیربنایی مانند انرژی، نبود سیاست*های حمایتی و اجرایی در تأمین ارز مورد نیاز صنایع و نبود نقدینگی از جمله مهمترین مشکلات بخش صنعت است.

    وی ادامه داد: دولت اعلام می*کند که دلار 1226 تومانی در اختیار تولید*کنندگان قرار می*دهد، اما این در حالی است که با وجود اینکه صنعت فولاد مشمول ارز دولتی است ولی تاکنون موفق به دریافت ارز با نرخ دولتی نشده*ایم.

    وی تصریح کرد: برای حل این مشکل و ثبت سفارش به بانک*ها، سازمان*های صنایع و گمرک مراجعه کرده*ایم اما پاسخ مناسبی دریافت نکرده*ایم.

    * صنعتگران ارز مورد نیازشان را از بازار سیاه تأمین می*کنند

    دنیانور با بیان اینکه دلار 1226تومانی وجود خارجی ندارد، افزود: در حال حاضر صنعتگران ارز مورد نیاز خود را از بازار سیاه تأمین می*کنند که این موضوع قیمت تمام شده تولید را افزایش داده است.

    وی با بیان اینکه در حال حاضر صنعتگران به جای دلار 1226 تومانی دلار 1900 تومانی دریافت می*کنند، گفت: برای خرید یورو نیز به جای نرخ دولتی 1600 تومان، نرخ 2650 تومانی پرداخت می*کنیم.

    وی تصریح کرد: دولت با این رفتار خود زمینه افزایش هزینه تمام شده و بالا رفتن قیمت تولیدات را فراهم می*کند اما وقتی قیمت محصول تغییر کرد به سراغ تولیدکننده می*آید و معترض می*شود که چرا افزایش قیمت داشته*اید.

    * رشد نرخ ارز قیمت شمش فولاد را افزایش داد

    این تولیدکننده فولاد در ادامه با تشریح 3 مرحله تولیدی در صنعت فولاد اظهار داشت: تولید فولاد در کشور شامل 3 مرحله احیاء (تبدیل سنگ آهن به آهن خالص)، ذوب آهن (تبدیل آهن خالص یا قراضه به شمش یا تختال) و نورد (تبدیل مقاطع از شمش و یا ورق از تختال)* می*شود.

    وی ادامه داد: سالانه 4 میلیون تن واردات شمش فولاد به کشور صورت می*گیرد و 2 میلیون تن شمش فولاد نیز در داخل تولید می*شود که در واقع قیمت شمش داخلی تابعی از قیمت شمش وارداتی است.

    عضو هیئت مدیره انجمن فولاد ادامه داد: با افزایش نرخ ارز قیمت شمش وارداتی افزایش می*یابد و در نتیجه نرخ شمش تولید داخل نیز در بازار با رشد قیمت روبرو می*شود.

    وی تأمین مواد اولیه را به عنوان مهمترین چالش صنعتگران عنوان کرد و گفت: در حال حاضر تولید*کنندگان با مشکلاتی در زمینه تأمین مواد اولیه، تأمین ارز و چگونگی انتقال ارز برای واردات مواد اولیه روبرو هستند.

    * سهم ناچیز تولید از یارانه*ها

    به گفته وی، عدم پرداخت یارانه از سوی دولت نیز در کنار بالا رفتن قیمت انرژی و بهای تمام شده تولید، مشکلاتی را برای صنعتگران ایجاد کرده و با وجود وعده*های بسیار مسئولان تاکنون نقش تولید سهم مناسبی از یارانه*ها دریافت نکرده است.

    دنیانور توضیح داد: در چنین شرایطی نرخ انرژی و هزینه حمل و نقل افزایش داشته و صنعتگران بدون دریافت یارانه مجبور به پرداخت هزینه بالای انرژی و حمل و نقل هستند.

    وی ادامه داد: بالا بودن نرخ ارز و چگونگی تأمین آن باعث شده تا گشایش LC* ریالی عملی نشود.

    * گشایش LC ریالی همچنان متوقف است

    وی با بیان اینکه LC ریالی یک ابزار برای دریافت اعتبار برای تولید*کننده است و با استفاده از آن خرید مدت*دار صورت می*گیرد، گفت: با استفاده از LC ریالی تولیدکنندگان می*توانند مواد اولیه مورد نیاز خود را خریداری کرده و پس از فروش محصول نسبت به تسویه حساب خود اقدام کنند.

    دنیانور با بیان اینکه سوء استفاده یک تاجر باعث شد تا گشایش LC ریالی در کشور به طور کامل متوقف شود، اظهار داشت: این رویه غلط است و در واقع یک تدبیر درست در مدیریت کلان بخش صنعت وجود ندارد.

    این تولید*کننده ادامه داد: توقف گشایش LC ریالی در شرایطی ادامه دارد که مشخص نیست به جای LC ریالی قرار است چه چیزی جایگزین شود.

    * کاهش 20 درصدی تولید فولاد

    وی افزود: اواخر سال گذشته اعلام کردند که اگر یک طرف LC ریالی دولت باشد امکان گشایش این نوع LC وجود دارد در حالی که این اتفاق نیز عملی نشد و در حال حاضر صنعتگران دسترسی به LC* ریالی ندارند.

    دنیانور با بیان اینکه افزایش نرخ ارز و مشکلات موجود در تأمین نقدینگی مورد نیاز صنعت فولاد باعث کاهش 20 درصدی تولید در این صنعت شده است، گفت: افزایش یکباره قیمت فولاد در کشور به دلیل رونق بازار باعث شد تا تولید*کنندگان به افزایش تولید رغبت داشته باشند که البته باز هم در چنین شرایطی شاهد کاهش 20 درصدی تولید هستیم.

    وی تصریح کرد: این افزایش تولید از محل رونق بازار اتفاق افتاده و نه از محل کسب سود، به همین دلیل این مسئله موقتی است و همواره با افزایش قیمت محصول قیمت مواد اولیه نیز افزایش یافته است.

    * مسئولان حرفهای صنعتگران را گوش دادند ولی عمل نکردند

    عضو هیأت مدیره انجمن فولاد با اشاره به مطرح بودن بحث*هایی مبنی بر اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه*ها، گفت: پیش از اجرایی شدن فاز اول این قانون، مسئولان وزارت صنایع سابق جلسات زیادی را با صنعتگران برگزار کردند و به خوبی به حرفهای آنها گوش کردند اما در نهایت هر سیاستی را که خودشان خواستند اجرایی کردند.

    وی تأکید کرد: اگر ارز به نرخ دولتی به تولید*کنندگان نرسد امسال که سال حمایت از تولید ملی نامگذاری شده شاهد نابودی و فلج شدن تولید خواهیم بود.

    * دولت به جای برنامه*ریزی، پلیسی رفتار می*کند

    عضو هیئت مدیره انجمن فولاد تأکید کرد: دولت به جای برنامه*ریزی، پلیسی رفتار می*کند و در واقع به جای اینکه برای جلوگیری از بالا رفتن قیمت تمام شده و نرخ فروش محصولات داخلی چاره*سازی کند در بازار به صورت پلیسی از افزایش قیمت*ها جلوگیری می*کند که این مسئله مانند سال 89 بازار را از رونق خواهد انداخت.

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. کنجاله سویا هندی با ارز 1226 تومانی
    توسط hamedf در انجمن مواد غذایی، تره بار و سایر خوراکی ها
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 24-08-2013, 11:25
  2. کالاهای اساسی ارز 1226 تومانی میگیرند
    توسط Mahan در انجمن اخبار بازرگانی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 15-08-2013, 10:49
  3. احتمال کسری بودجه دولت با ارز 1226 تومانی
    توسط Mahan در انجمن اخبار بازرگانی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 15-08-2013, 10:48
  4. محاسبه تعرفه واردات تمام کالاها با دلار 1226 تومان
    توسط مرتضی در انجمن اخبار بازرگانی
    پاسخ ها: 1
    آخرين نوشته: 10-09-2012, 11:29
  5. پایان عمر دلار 1226 تومانی
    توسط مرتضی در انجمن اخبار بازرگانی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 04-08-2012, 11:44

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •