ورود به حساب ثبت نام جدید فراموشی کلمه عبور
برای ورود به حساب کاربری خود، نام کاربری و کلمه عبورتان را در زیر وارد کرده و روی «ورود به سایت» کلیک کنید.





اگر فرم ثبت نام برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.









اگر فرم بازیابی کلمه عبور برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.





نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1
  1. #1
    سجاد
    مهمان

    اسطوره صنعت ایران مطرح کرد: ۱۵ کلید برای توسعه صنعتی

    و همواره یکی از فعال*ترین اعضای هیات نمایندگان تهران و بنیانگذار شرکت بوتان و اسطوره صنعت ایران است. او در سال ۱۳۰۸ در خانواده*ای صنعت*پیشه و روحانی در تهران به دنیا آمد. فرزند پسر ارشد مردی معتقد و خودساخته و کارآفرین به نام محمود خلیلی بنیانگذار صنعت برق نوین و استفاده از گاز مایع در کشور است. وی در سن پنج سالگی به کودکستان بر*سابه رفت. تحصیلات ابتدایی را در مدرسه پانزدهم بهمن آغاز کرد. در حالیکه ۹ ساله بود به همراه خانواده به تجریش نقل مکان کرد و از کلاس سوم دبستان به مدرسه شاهپور رفت و پس از پایان دوره ابتدایی و سیکل اول متوسطه، دوره دوم متوسطه را در دبیرستان ایرانشهر و کالج البرز گذراند. وی پس از اخذ دیپلم ریاضی از دبیرستان البرز در دانشگاه تهران در رشته مهندسی الکترو*مکانیک ادامه تحصیل داد و در سال ۱۳۳۲ با دریافت درجه مهندسی فارغ*التحصیل شد و دوشادوش پدر در خدمت به صنعت کشور کمر همت گماشت. محسن خلیلی عراقی عشق به میهن و ارزش نهادن به کار و تلاش و اصول اخلاقی را در خانواده آموخت. نخستین آشنایی با وسایل صنعتی مانند دوچرخه، موتور و برق را در خانه و به وسیله پدرش تجربه کرد. به کارهای فنی و درس ریاضی علاقه خاص داشت و معتقد بود که همه چیز بر پایه ریاضیات بنا می*شود. به برادران و خواهران خود و دوستان و همسایگان در مشکلات ریاضی کمک می*کرد. عشق زیادی به مادرش داشت و از وی به عنوان معلم موثری در آموزش اخلاقیات یاد می*کند. بر این اساس از دوران نوجوانی دارای گرایش*های اصیل* مذهبی بوده است و در شرایط سخت و ویژه که می*خواست از درستی تصمیم اتخاذ *شده*اش مطمئن شود متوسل به تفال با قرآن مجید می*شد و بر این باور است که پیوسته راهبری*های قرآن در این تفالات برایش کارساز بوده است. در مقابل بی*عدالتی و کمک به نیازمندان حساس بود و همین روحیه و جانبداری*ها در مدرسه مشکلاتی برای وی ایجاد می*کرد که با مداخله پدرش حل می*شد.


    محور اصلی زندگی خلیلی توجه به توسعه شخصیت، ذهنیت و الگوهای رفتاری انسان**ها بوده است و بر این اساس زندگی*خصوصی، حرفه*ای، صنعتی و اجتماعی وی سراسر از عزت و آزادگی و عشق و محبت به انسان*ها بوده است. به نظر وی صنعت، تندیس عزت و استقلال یک ملت است. او انسان دارای فرهنگ صنعتی را انسانی می*داند که از مهارت*ها، شایستگی*ها، نگرش*ها، ارزش*ها و شیوه*های تفکر و الگوهای رفتاری مناسب برای فعالیت کار*آ و اثر*بخش در نظام پیچیده صنعتی برخوردار است.

    به اعتقاد محسن خلیلی، صنعتگر کارآفرین باید سنگرش واحد اقتصادی*اش باشد و محل تلاش، مبارزه و چالش وی هم اجتماع خارج از خودش و به نفع بخشی که در آن فعال است، باشد. کارآفرین صنعتگر باید در مسیر حرکت سازندگی کشورش سعی کند* که فرهنگ لازم را به*وجود آورد و از طریق اشاعه آن فرهنگ و انباشت سرمایه اجتماعی، جامعه را همراه کند و همین کار را نیز بسیار صمیمانه با نهادهایی چون دولت و مجلس انجام دهد. در این راســـتا وی می*گوید؛ «من یکی از افراد کارآفرینی در شصت سال گذشته*ام. هیچ کارآفرین را نمی*شناسم که برای بقای بخش خصوصی به* امید توسعه صنعتی و رفاه اجتماعی و سعادت ملت ایران به*اندازه من زجر کشیده، تلاش کرده و صبر و تحمل نموده و از پای ننشسته باشد.»

    شروع فعالیت صنعتی از سن ۱۲سالگی
    محسن خلیلی عراقی در گفت*وگو با «گسترش*صنعت» درخصوص اندیشه ورود به صنعت گفت: ذوق و علاقه*مندی به صنعت و مهندسی از نوجوانی در من وجود داشت، به*طوری*که در دوازده سالگی در باغ وسیعی که در خیابان دربند خیابان خلیلی داشتیم، یک کارگاه صنعتی تدارک دیدم و تمامی ابزارآلات آن را به*صورت دستی تهیه کرده و در حد توان خود محصولات مختلف فلزی می*ساختم. این کارآفرین صنعتی با اشاره به اینکه پدرم از یک خانواده روحانی کم درآمد بود، اما ترک معلمی و ورود به صنعت در ارتقای سطح زندگی*مان تاثیر بسزایی داشت، افزود: این پدیده از همان ابتدا این اعتقاد را در من ایجاد کرد که صنعتی شدن موجب افزایش درآمد و رفاه جامعه می*شود و با این تفکر بود که وارد دانشکده فنی دانشگاه تهران شدم. به گفته وی، وقتی وارد دانشگاه شدم، دانشجویان عضو حزب توده به شدت مشغول فعالیت بودند و چون نمی*توانستم در مقابل فعالیت افرادی کـه بـه راه و روش*شان اعتراض داشتم ساکت بمانم، با توجه به زمینه ذهنی خود به گروه دانشجویان مسلمان پیوسته و همانند بسیاری از دانشجویان برای توسعه کشور با جنبش آزادیخواهی و ملی شدن صنعت نفت که* امید*های فراوانی در دلم برانگیخته بود، همراه شدم.


    خلیلی در پاسخ به این سوال که چه شد وارد عرصه صنعت شدید، اظهار کرد: با توجه به ذوق و علاقه*مندی به صنعت و مهندسی از نوجوانی و نیز با عنایت به تعلیمات یک پدر صنعتگر و آموخته*های دوران تحصیل، همچنین افتخارات دوران ملی شدن صنعت نفت و تجارب آن، تصمیم گرفتم به مسیر صنعتی کردن کشور بپیوند*م و به *راهی قدم* گذارم که حاصل آن خدمت به غنای مادی و تعالی دانش و رفتار هم*میهنان نیازمند را در بر داشته باشد.وی افزود: وقتی که در سال ۱۳۳۲ به خدمت صنعت درآمدم، سهم صنعت در تولید ناخالص ملی حدود ۰/۸ درصد بود اما امروز که این سهم به حدود ۲۲درصد رسیده، برایم تردیدی نیست که به *راهی قدم گذاشته*ام که درست بوده است.

    این فعال صنعتی در ادامه گفت: در جهت عملی کردن تصمیم خود بعد از فارغ*التحصیلی از دانشکده* فنی دانشگاه تهران با پیشنهاد بسیار دشوار پدرم مبنی بر استفاده از گاز* مایعی که در پالایشگاه*های نفت می*سوخت، روبه*رو شدم و بلافاصله بعد از پایان تحصیلات خود به همراه پدر با سفر مطالعاتی – تحقیقاتی به اروپا و آمریکا چگونگی اسـتفاده از گاز مایع را بررسی کرده و به موازات آن با تاسیس شرکت بوتان در سال ۱۳۳۲ در خدمت صنعت و اقتصاد کشور برآمدم.

    چرایی لزوم برگزیدن تشکل*گرایی برای توسعه صنعتی
    محسن خلیلی را باید به*حق پرچمدار جنبش تشکل*گرایی در تاریخ معاصر ایران دانست. مروری بر تاریخچه فعالیت*های اجتماعی بیش از پنج دهه وی در اشاعه فرهنگ صنعتی و ایجاد و توسعه تشکل*های صنعتی و توانمند ساختن بخش**خصوصی و تلاش بی*وقفه جهت اشاعه این باور و یقین در ارکان حکومتی و غیرحکومتی مبین آن است که وی اعتقاد عمیق دارد که بدون کوشش برای ایجاد بستر فکری و فرهنگی و تنها با وارد کردن و نصب ماشین*آلات و کارخانه*ها، صنعتی شدن جامعه ممکن به نظر نمی*رسد.وی در این خصوص به چرایی لزوم برگزیدن تشکل*گرایی برای توسعه صنعتی پرداخت و گفت: به دنبال اشاعه فرهنگ صنعتی بودم و ابزار مناسب این کار را یارگیری از صنعتگران کشور می*دانستم. بر این باور بوده*ام که با استفاده از خرد جمعی در حل مشکلات اقتصادی و صنعتی کشور می*توان به نتیجه رسید. از آنجا که راه صنعتی شدن هموار نبود، در طول فعالیت*های صنعتی*ام تشکل*گرایی و استفاده از خرد جمعی و تعامل با دولت را برگزیدم و دریافتم که خردجمعی می*تواند تفاهم، همدلی و همکاری بخش خصوصی با دولت را تقویت کند.


    خلیلی همچنین گفت: در طول بیش از پنج دهه فعالیت*های حرفه*ای، صنعتی و اجتماعی*ام، از تمامی وقت خود ۲۵درصد را صرف صنعت خصوصی کرده**ام که البته برادران تحصیلکرده و زحمتکش خلأهای احتمالی آن را پر کردند و ۷۵ درصد دیگر آن را در تشکل*گرایی برای اشاعه فرهنگ صنعتی و ایجاد یک حرکت عمومی در صنعت به*کار انداختم.این فعال و کارآفرین صنعتی به فعالیت*های خود در طول ۶۰ سال اشاره کرد و افزود: عضویت در انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران در سال*های ۱۳۲۸-۳۲، موسس سندیکای توزیع*کنندگان گاز مایع ایران در سال ۱۳۴۲ و ریاست هیات*مدیره آن از آغاز فعالیت تاکنون، عضو هیات*مدیره سندیکای لوازم خانگی از ۱۳۵۲ تاکنون، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران و تهران از زمان انقلاب اسلامی تاکنون و عضو هیات*رئیسه اتاق ایران در سمت*های خزانه*دار و نایب*رئیس در دو دوره چهارساله در دهه*های ۷۰ و ۸۰*، عضو هیات موسس انجمن مدیران صنایع در سال ۱۳۵۹ و ریاست هیات*مدیره آن از ۱۳۶۰ تاکنون، موسس و رئیس هیات*مدیره کنفدراسیون صنعت ایران از آغاز فعالیت در سال ۱۳۸۰ تاکنون، نایب*رئیس انجمن دارندگان نشان استاندارد، یکی از پایه*گذاران اتاق ایران و بلژیک و ریاست هیات*مدیره آن از بدو تاسیس تاکنون، کمک موثر در شکل*گیری انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی کشور در کسوت ریاست کمیسیون صدور خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران در دهه۱۳۷۰، نایب*رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران در دهه*های ۱۳۷۰ و ۱۳۸۰، ریاست کمیسیون صنعت اتاق تهران در دهه ۱۳۸۰، مسوول شورای مشاوران بخش خصوصی وزیر صنایع و معادن در سال*های ۱۳۸۱-۸۴، رئیس هیات*مدیره انجمن سازندگان تجهیزات cng و سوخت*های جایگزین از بدو تاسیس تاکنون، عضو شورای فرهنگ و صنعت وزارت صنایع در سال*های ۱۳۸۱-۸۴، عضو بخش خصوصی در شورای*عالی اجرای سیاست*های کلی اصل*۴۴ قانون اساسی، عضو بخش خصوصی در شورای*عالی رقابت، عضو هیات داوران جایزه ملی بهره*وری و تعالی سازمانی، عضو بخش خصوصی در هیات امنای سازمان تامین اجتماعی، همچنین کمک به تاسیس انجمن*های مختلف و متعدد اقتصادی، صنعتی و نیز انجمن*های فارغ*التحصیلان دانشگاهی ازجمله فعالیت*هایی است که طی ۶۰ سال فعالیت خود انجام داده*ام و در سال ۱۳۸۷ به عنوان مهندس برجسته آن سال از سوی فرهنگستان علوم انتخاب شدم.


    وی تشکل*ها را عامل ایجاد و اشاعه فرهنگ مشارکتی و ایجاد ارتباط و تعامل سازنده با قوای سه*گانه مملکتی، دانشگاه*ها و مراکز تحقیقاتی، ایجاد هماهنگی در نظرات و دیدگاه*های صاحبان صنایع، کمک به رفع مشکلات و تنگناهای صنعت، تحقق اهداف آرمانی مانند عدالت اجتماعی، توسعه پایدار، حفاظت از محیط* *زیـست، حمایت از مصرف*کننده و تولید*کننده می*داند.خلیلی با اشاره به اینکه وجود این تشکل*ها نمود بارزی از مشارکت صنعتگران در تعیین سرنوشت خویش است، افزود: صنعتگران و کارآفرینان در صورتی می*توانند در راه توسعه صنعتی از نقش موثر برخوردار شوند که خرد و تجربه جمعی خود را در حل مشکلات به*کار* گیرند و سازمانی منسجم، مسوول و دلسوز داشته باشند تا یار و یاور صنعت و زمینه*ساز و هدایت*گر توسعه آن باشد. در بیان دیگر، صنعتگران به*طور منفرد قادر به بیان نظرات و تاثیرگذاری بر اهداف بخش صنعت نیستند و این امر ضرورت وجود نهادهای واسط نظیر تشکل*ها را توجیه می*کند. به*طوری*که آنان ضمن ایفای نقش پویا و فعال در انجام امور، در جهت یکپارچه نمودن تلاش*های فردی و به ثمر رساندن آنها تشکل*هایی ایجاد می*کنند تا حرکت*های جمعی را هدفمند سازند و با برنامه*ریزی و سازماندهی مناسب، تحقق اهداف صنعتی را تسهیل کنند.


    وی در مسیر تحقق اهداف صنعتی و اشاعه صنعت کشور از طریق تشکل*گرایی می*گوید: در دورانی که به اتفاق یارانم افتخار خدمتگزاری در تشکل*های صنعتی را داشتم و نیز مسوولیت انجمن مدیران صنایع را عهده*دار بودم، برای بررسی و پیشنهاد قوانین مورد نیاز صنعت، تدوین استراتژی**ها و راهکارهای رفع مشکلات اقتصاد و صنعت کشور هدایت تلاش*هایی را به عهده داشتم که تحلیل قانون حفاظت و توسعه صنایع ایران و متوقف نمودن آن، بررسی قانون تجارت خارجی و از دستور خارج ساختن آن، مطالعه و بررسی طرح قوانین مالیاتی، قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، قوانین تاسیس وزارت صنایع سنگین و وزارت صنایع و معادن (و سپس ادغام این دو باهم)، قانون امور گمرکی، قانون بهره*وری، قانون تجدید ارزیابی دارایی*ها، قانون جلب سرمایه*های خارجی، قانون و مقررات خصوصی*سازی، قوانین بودجه، مقررات مربوط به دریافت مابه*التفاوت گشایش اعتبارات ارزی، قانون بازنشستگی پیش از موعد، اصل ۴۴ قانون** اساسی، همچنین تدوین استراتژی توسعه صنعتی و ترسـیم چشم*انداز اقتصاد و صنعت کشور در بلند*مدت، تحلیل برنامه*های پنج*ساله توسعه و قاچاق از آن جمله است.

    اعتقادات و باورهای کلیدی در راه توسعه صنعتی
    خلیلی که بیش از سه*چهارم عمرش را در خدمت به صنعت و فعالیت*های اجتماعی صرف کرده است، وظیفه خود می*داند که آنچه را یافته و به آنها اعتقاد دارد، در اختیار کارآفرینان و جوانان امروز و فردای این مرز و بوم قرار دهد تا آنان را برانگیزد که در خدمت توسعه، تعالی و رفاه جامعه خویش قرار گرفته و حتی بیش از آن در جست*وجوی راهی برای کم کردن دردهای جامعه بشری باشند. چنانچه اعتقادات و باورهایی که وی در مسیر دستیابی به توسعه و رفاه مردم از طریق صنعتی کردن جامعه همواره بر آن تاکید داشت مورد بررسی قرار*گیرد، مشخص خواهد شد که او چگونه توانست حیات خود را در این راه تداوم بخشد.


    وی در گفت*وگو با خبر*نگار «گسترش*صنعت» به ۱۵ روش کلیدی در راه توسعه صنعتی اشاره کرد و گفت: پایبندی به ارزش*مداری و اخلاق*محوری یکی از این روش*هاست که در این راستا ارزش*مداری و اخلاق*محوری، مبانی و اصولی هستند که رفتار افراد یک مجموعه را با یکدیگر پایه*گذاری می*کند و با این روش می*توان محیطی سرشار از همکاری، اعتماد، پشتیبانی، همسویی، درستی و تحرک ساخت که کانون تعالی و پیشرفت باشد. به عقیده خلیلی، اگرچه هر یک از افراد یک مجموعه از نظر فرهنگ، استعداد و برخی باورها با یکدیگر متفاوت هستند اما ارزش**های محوری و اصول اخلاقی مشترک باعث می*شود که تفاوت*ها و تضادها به نیرویی برای پیشرفت و نیل به هدف تبدیل شود.

    این فعال و کارآفرین صنعتی افزود: در چنین فضایی، همکاری، نوآوری، یادگیری و بهبود مستمر افزایش می*یابد و افراد و بنگاه*های صنعتی را قادر می*سازد که به سهم خود توان ارزش*آفرینی بالاتری داشته باشند و چرخ صنعتی شدن را با سرعت بیشتری به حرکت درآورند.خلیلی اعتقاد به عدالت اجتماعی و اقتصادی را محور دوم این باورهای کلیدی بیان کرد و گفت: توزیع فرصت*ها و امکانات در جامعه در صورتی عادلانه و منطقی است که همگان در دستیابی به آنها از شرایط برابر برخوردار باشند. این امر نه تنها تولید ثروت توسط افراد را محدود نمی*کند، بلکه با تکیه بر توانایی افراد و باز توزیع ثروت موجب افزایش همزمان ثروت و عدالت اجتماعی در جامعه می*شود و سطح رفاه افراد و گروه*های انسانی را ارتقا می**بخشد. به گفته وی، در اجرای عدالت* اقتصادی و اجتماعی دولت باید با سیاست*گذاری صحیح و تدوین مقررات لازم و بهینه، فضایی را به*وجود آورد تا صاحبان ثروت، سرمایه*گذاری*های جدید در بخش تولید را بهترین محل برای کسب سود و سرریز سرمایه خود تلقی کنند و در نهایت با پرداخت مالیات* به حق و مناسب و مشارکت در فعالیت*های عام*المنفعه مانند امور فرهنگی و اجتماعی به ایجاد شرایط مناسب*تر زندگی اقشار فقیر*تر جامعه کمک کرده و با میل و رغبت میزان بهره*برداری و بهره*وری شخصی از ثروت خود را تعدیل کنند. بها دادن به خلاقیت*ها و افکار تازه و نو محور سوم باورها و اعتقادات کلیدی خلیلی است.


    وی بر این اعتقاد است که زمینه برای خلاقیت و نوآوری در کشورهای در حال توسعه بیشتر است، اما پیش نیاز آن شناسایی جامعه و نیاز*های آن توسط کارآفرینان است زیرا با این روش می*توان سیستم*هایی را خلق کرد و نیازهای بخش*های مختلف جامعه را تامین کرد و به تولید، اشتغال، درآمد و رفاه جامعه دامن زد.این فعال و کارآفرین صنعتی دلبستگی شدید به آموزش و یاد*گیری را یکی دیگر از محور*های کلیدی در راه توسعه صنعتی دانست و گفت: اشاعه فرهنگ صنعتی به عنوان زیربنای تحول جامعه نیز محور پنجم در توسعه صنعتی است که با استفاده از آن می*توان یک کشور را از یک سلسله امکانات زیربنایی در ابعاد مختلف ازجمله انسانی، فرهنگی و در بعد فیزیکی کارهای گسترده زیربنایی نظیر توسعه شبکه راه*آهن، سدها، فرودگاه*ها، بنادر، ارتباطات، مخابرات، تامین مواد اولیه، بهداشت و آموزش برخوردار کرد.


    وی از محورهای دیگر توسعه صنعتی را واقف بودن به ارزش انسان*ها و ابراز عشق به آنها، در پیش گرفتن شکیبایی و صبر و داشتن شجاعت *و در عین حال انعطاف*پذیری، اعتقاد به اصول نظام اقتصاد رقابتی و مردمی کردن اقتصاد، نگاه به مسائل به صورت علمی و کارشناسی، تشخیص و ارزیابی جایگاه کار و تلاش در رویکرد به پیشرفت و توسعه، اعتقاد به کارگروهی و ایجاد هم*افزایی، مقابله با مداخلات اداری دولت در اقتصاد و مقررات دست و پاگیر، دسترسی به اطلاعات، جمع*آوری، دسته*بندی و تحلیل آنها*، پایبندی به آزادی و تعهد و پایبندی به مسوولیت اجتماعی و عمل کردن به آن بیان کرد.

    شجاعت در عین انعطاف*پذیری برای دور زدن مـوانع
    خلیلی افزود: افرادی که در کار تولید و صنعت هستند هرچه از نظر دانش، بینش و تخصص بالاتر باشند و از مدیریت توسعه انسانی بهره*گیرند، در کار خویش توفیق بیشتری خواهند یافت.به اعتقاد وی، یک کارآفرین باید تشخیص دهد انسان*هایی که در اختیار دارد، همان میل و آرزوهایی را دارند که او دارد و درست مانند او می**خواهند پیشرفت کنند. بر این اساس شخص کارآفرین باید این شانس را به آنها بدهد تا علایق شخصی*شان را پرورش دهند که در این صورت آنها می*توانند بهترین نتیجه را برای کسب*و*کار داشته باشند. داشتن این حس ارزشمند نسبت به انسان*ها یک احساس قلبی و صمیمی توام با عشق و مهرورزی است که کارآفرین علایق و آرزوهای کارکنانش را به عنوان انسان درک کند که این خود نیرویی در آنها برای انجام کارهای بزرگ ایجاد می*کند.

    این فعال و کارآفرین صنعتی در خصوص شجاعت و در عین حال انعطاف*پذیری اظهار کرد: شجاعت در عین انعطاف*پذیری برای دور زدن مـوانع روشی بود که در طول ۶۰ سال به کار گرفته*ام. همچنین بی*باکی در تصمیم*گیری و راه ندادن دو دلی و تردید به *خود در مواردی که*امکانات و فرصت اجازه می*داد، به من کمک می*کرد که راه خود را تداوم بخشم. خلیلی اقتصاد خصوصی محور و ضرورت مشارکت مردم در آن و اعتقاد به نظام اقتصاد آزاد و رقابتی بر مبنای شناخت و احترام به شخصیت، آزادی و حقوق افراد را از مبانی اولیه نظام فکری خود دانست و افزود: گرچه با روحیه حاکم بر سال*های نخست بعد از انقلاب، هر نوع حمایت از نقش بخش خصوصی در توسعه و پیشرفت به نوعی دشمنی با آرمان*های انقلاب تلقی می*شد اما هیچگاه از اصولی که به آن پایبند بودم نگذشته*ام

    وی درخصوص سپردن فعالیت*های اقتصادی و تصدی*گری امور به بخش خصوصی اظهار کرد: این روش باعث استفاده از امکانات و توانمندی*های همه کسانی می*شود که در خود توان و ظرفیت*های لازم برای**کار خلاق و نو*آورانه و متکی به خود را می**بینند. با این روش بر تعداد افراد کارآفرین افزوده می*شود و به توسعه کارآفرینی، اشتغال، تولید و رفاه در کشور منجر خواهد شد. این فعال و کارآفرین صنعتی از کار به عنوان تجلی عشق نام می*برد و می*گوید: بیکار بودن، بیگانه شدن با واقعیت*هاست. فردی که کار نمی*کند*، همـچون شیء بی*فایده و دست*وپا*گیری به دور افکنده و نابود می*شود و باید جای خود را به کارگزار لازم و مفید بدهد.

    وی بر این اعتقاد است که رفاه عامه مردم فقط از راه افزایش و تراکم ثروت کشور* که در اثر کار و تلاش حاصل شده باشد،* امکانپذیر است و اگر سرمایه*ای در دسترس است باید صرف هدف*ها و برنامه*هایی شود که در آن کار و تولید جریان داشته باشد. وی درخصوص واگذاری امور به بخش خصوصی بیان کرد: با توجه به نتایج حاصل از مطالعات بانک جهانی، هرقدر دولت*ها از تصدی*گری جدا شده و کوچک*تر شدند و در مقابل، بخش خصوصی به تصدی*گری پرداخت، صنعتی شدن شتاب بیشتری گرفته و رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی و رضایت عمومی حاصل از آن در حداکثر مقدار ممکن ارتقا پیدا می*کند. بر این اساس کشورمان نیز باید در این راه گام بردارد البته در این خصوص فعالیت*هایی نیز صورت گرفته است.

    احترام به آرا، عقاید و نظرهای دیگران، تشویق مشارکت و همدلی و توسعه فرهنگ کارگروهی، اعتقاد به تکثرگرایی و تنوع*طلبی دیدگاه*ها، روشنی و صراحت در بیان مقاصد و هدف*ها و انتظارات، مقابله با یاس و فردمحوری و جایگزین ساختن امید و نگاه مثبت به آینده همراه با تقویت خودباوری و اعتماد به نفس از دیگر اعتقادات محسن خلیلی در راه توسعه صنعتی است که همواره بر آن اهتمام می*ورزد و از سازمان*ها و تشکل*های تحت مدیریت خود محیطی ساخته است که یاران و همکاران وی با آرامش و اطمینان در آن به بیان نظر می*پردازند.

    وی در پایان خاطرنشان کرد که این شیوه موجب شد، سازمان*ها و تشکل*های صنعتی تحت راهبری وی به داده*ها و پیشنهادهای بدیعی دست یابند و با شـناخت نقاط ابهام به اصلاح دیدگاه*ها بپردازند و از آن میان با تبادل تجربه*ها و آگاهی*ها راه*حل*های موفق را شناسایی و تکثیر کنند.

    تجارت نیوز

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 08-09-2015, 17:43
  2. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 17-08-2015, 17:59
  3. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 13-07-2015, 00:18
  4. روابط صنعتی - تجاری ایران و آلمان توسعه مییابد
    توسط Mahan در انجمن اخبار بازرگانی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 29-04-2014, 09:52
  5. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 15-04-2013, 10:28

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •