ورود به حساب ثبت نام جدید فراموشی کلمه عبور
برای ورود به حساب کاربری خود، نام کاربری و کلمه عبورتان را در زیر وارد کرده و روی «ورود به سایت» کلیک کنید.





اگر فرم ثبت نام برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.









اگر فرم بازیابی کلمه عبور برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.





نمایش نتایج: از شماره 1 تا 6 , از مجموع 6
  1. #1
    تاریخ عضویت
    Dec 2011
    محل سکونت
    تهران
    سن
    38
    نوشته ها
    872
    4,522
    نوشته های وبلاگ
    1
    مدیریت کل سایت
    مدیر کل انجمن

    اظهارات محمود اسلامیان در مورد سیاست های ارزی دولت:

    [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...]

    سياست ارزي کشور بايد شناور باشد به اعتقاد برخي صاحب نظران، افزايش نيافتن نرخ ارز متناسب با نرخ تورم لطمات زيادي را به بخش توليد و صادرات زده و باعث شده توليدات داخلي به دليل افزايش هزينه هاي توليد و ارزان بودن واردات به مرور نسبت به توليدات خارجي تضعيف شود.


    محمود اسلاميان، عضو هيات رئيسه اتاق بازرگاني ايران معتقد است چنين وضعيتي باعث شده در ماه هاي گذشته شاهد شوك هاي ارزي در بازار باشيم. وي كه خود يك فعال صنعتي است بر اين باور است كه 80 درصد علت شوك ارزي ناشي از آن است كه طي 10 سال گذشته با وجود داشتن نرخ تورم دورقمي، نرخ ارز را ثابت نگه داشته ايم. او درباره تحريم ها مي گويد با وجود مشكلاتي كه تحريم ايجاد كرده، توليد در كشور به مسير خودش ادامه مي دهد. مشروح گفت وگو با وي را مي خوانيد.


    نرخ سودسپرده بانكي بالاخره پس از كشمكش هاي فراوان به حدود 20 درصد افزايش يافت كه به تبع آن نرخ سود تسهيلات نيز دستخوش تغيير شده است. تاثيرات چنين تصميم مهمي بر بخش توليد و اقتصاد كشور چه خواهد بود؟
    اقتصاد همانند بسته اي است كه مسائل آن به هم پيوسته است. يعني ما نمي توانيم مسائل را جدا از هم ببينيم مثلا شوك ارزي كه در كشور ايجاد شد ناشي از عواملي بود كه بايد به آن توجه مي شد. در قانون برنامه چهارم و پنجم پيش بيني و راهكار داده شده بود كه اگر نرخ تورم كشور از حدي گذشت نرخ ارز با آن هماهنگ شود يعني اگر سالي 15 درصد نرخ تورم داشتيد و نرخ ارز تغيير نكند، سالي 15 درصد بر هزينه توليد داخلي شما افزوده خواهد شد، اما هزينه واردات يكي دو درصد بالا مي رود. در نتيجه هر سال 15 ـ 10 درصد شكاف به نفع واردات ايجاد مي شود و سبب تضعيف توليد مي شود به طوري كه در اين سال ها شاهد سرازيرشدن كالاهاي چيني به كشور بوده ايم كه نياز كشور نبوده و حتي وضعيت به جايي رسيده كه سنگ قبر و زنجير سينه زني نيز از چين وارد كشور شده است.


    دليل اصلي بروز چنين مسائلي كه به آن اشاره كرديد، چيست؟
    اين مسائل معلول است، علت نيست. هيچ كس تورم را مطلوب نمي داند، اما تورم را دولت ها ايجاد مي كنند. مردم مسوول تورم در كشور نيستند. دولت ها با سياست هاي غلط پولي، مالي و چاپ پول تورم ايجاد مي كنند.
    تورم البته در حدي خوب است كه باعث رونق شود، اما وقتي از اين حد گذشت باعث ركود تورمي مي شود. ما در اينجا پول چاپ كرديم و از آن طرف نرخ ارز را بالا نبرديم. البته نرخ ارز را هم بالا برديم، ولي فقط سالي 2 درصد در صورتي كه طبق برنامه چهارم و پنجم بايد نرخ ارز با تورم تناسب داشته باشد يعني اگر شيب تورم 30 درجه است نرخ ارز همين شيب را پيدا كند تا توليد داخل ما ضعيف نشود.
    ما در 10 سال گذشته به طور ميانگين سالانه 15 درصد تورم رسمي داشته ايم اگر اينها را با هم ضرب و جمع كنيد فكر ميكنم رشد آن طي اين مدت 300، 400 درصد بشود، اما ارز در اين 10 سال 40 ـ 30 درصد رشد كرده است. به طور مثال اگر توليد يك خودكار 10 سال پيش در ايران براي توليدكننده 1000 تومان هزينه داشته است هم اكنون هزينه تمام شده آن 3000 تومان ميشود ، اما چون نرخ ارز ثابت است واردات با همان 1000 تومان انجام ميشود.
    به همين دليل است كه مي بينيم دريايي از وسايل چيني و غيرچيني وارد كشور شده، درست است كه ما ضعف هايي در توليد داريم، اما نه اينقدر!
    هم اكنون توليدكنندگان بسيار خوبي داريم و در بسياري از رشته ها مزيت توليد داريم كه مي توان به رشته هايي مثل موادغذايي، فولاد و پتروشيمي اشاره كرد كه جزو كيفيت هاي بالاي توليد در دنياست، اما چون سالي 15 درصد هزينه ها را بالا برديم و نرخ ارز را ثابت نگه داشتيم دچار مشكل شديم. من نمي گويم كاهش ارزش پول ملي خوب است، اما وقتي تورم ايجاد مي شود بايد بين بد و بدتر، بد را انتخاب كرد. وقتي تورم ايجاد شد نمي توانيد ارزش پول ملي را حفظ كنيد. اگر حفظ كرديد، توليد كشور آسيب خواهد ديد. فرض كنيد ما فنري را نگه داشته ايم به جايي مي رسد كه ديگر نمي توانيم آن را نگه داريم در نتيجه بشدت بالا مي رود و حالا هم دنبال اين هستيم كه تقصير را به گردن كسي بيندازيم. دلال ها، كشورهاي خارجي، دست هاي پنهان و... را مقصر مي دانيم در حالي كه خودمان مقصريم. من نمي گويم آنها اثر ندارد، اثر دارد، اما نه به قدري كه چنين شوكي را ايجاد كند.
    اگر مساله اي را منطقي تحليل نكنيم، اگر واقعگرا نباشيم حتما به اشتباه مي افتيم. نفي واقعيت ها كمكي به ما نمي كند. به نظر من 80 درصد علت شوك ارزي اين است كه 10 سال تورم 2 رقمي داشتيم، اما ارز را ثابت نگه داشتيم.
    حالا كه فنر در رفته بايد بپذيريم كه علت واقعي چيست، سياستهاي ديگر را دنبال نكنيم و بايد به نرخ متعادلي برسيم، اينكه سود بانكها را بالا ببريم كار بسيار خوبي است، چون تورم بالاست، اما اگر واقعيتهاي نهفته را بپذيريم اين كار هم مشكلي را حل نخواهد كرد.

  2. #2
    تاریخ عضویت
    Dec 2011
    محل سکونت
    تهران
    سن
    38
    نوشته ها
    872
    4,522
    نوشته های وبلاگ
    1
    مدیریت کل سایت
    مدیر کل انجمن
    براي حفظ ارزش پول ملي كنترل رشد نقدينگي و مهار تورم بايد به عنوان يك اولويت در دستوركار دولت قرار گيرد. فكر مي كنيد براي رسيدن به اين منظور بايد چه سياستي را در پيش گرفت؟
    بايد سياست هاي مالي و فضاي كسب و كار به گونه اي طراحي شود كه تصديگري دولت در بخش اقتصادي كاهش يابد و سياستهاي پولي و مالي مان طوري باشد كه تورم تك رقمي شود. در واقع وقتي تورم يك رقمي شد توليد رونق مي گيرد و ديگر نياز به شوك هاي ارز نداريم.


    افزايش نرخ سود بانكي را در هدايت نقدينگي به سمت بانكها و ارائه تسهيلات به بخش توليد چگونه ارزيابي مي كنيد؟
    اين كار براي كنترل نرخ ارز و رفتن منابع به بانك ها خوب است، اما مشكلي كه ايجاد مي كند اين است كه هزينه هاي توليدمان با توجه به افزايش نرخ سود تسهيلات به همان نسبت بالا مي رود. وقتي بانك ها مي گويند 15 ـ 14 درصد نرخ سود، عملا با جدول هايي كه دارند كمتر از 25 ـ 20 درصد درنمي آيد، بنابراين با افزايش نرخ سود تسهيلات هزينه هاي توليد بالاتر مي رود.


    يعني بانكها با شگردهايي نرخ نهايي سود تسهيلات را افزايش مي دهند؟
    اگر من توليدكننده محصولي را در كشور توليد كنم، چون از خارج كشور هم كالا وارد ميشود من نميتوانم آن را به هر قيمتي بدهم، اما درخصوص بانكها اين رقيب وجود ندارد. در ايران بانك بين المللي نداريم. بانكها تنها بخش اقتصادي كشورند كه رقيب خارجي ندارند، بنابراين هر حكمي بدهند همه بايد بپذيرند.
    من آنها را هم زياد مقصر نمي*دانم. به نظر من ريشه مسائل ما در تصديگري دولت در اقتصاد و سياست*هاي مالي است كه باعث اين تورم مي*شود.
    اگر نگاهي به بودجه هاي جاري دولت در چند سال گذشته بيندازيد مشاهده مي كنيد كه اين هزينه ها به چه ارقامي رسيده است بنابراين بايد كوچك سازي شود. سال ها بود كه ما منتظر اجراي اصل 44 بوديم كه كوچك سازي دولت را دنبال مي كرد. رهبر معظم انقلاب هم روي اين مساله تاكيد داشتند چون در هيچ جاي دنيا تصديگري دولتي جواب نداده است.
    فقط كشورهاي سوسياليستي بودند كه آنها جمع كردند و رفتند. اقتصاد آزاد هم مال نظام سرمايه داري است. از وقتي بشر خلق شده اين نظام بوده است كه هر كشوري بنا به شرايط خودش آن را بومي كرده. اين مدل اقتصادي در ايران يك معني دارد و در آمريكا معني ديگر.

    400 ـ 300 سال پيش در زمان صفويه اقتصاد ما آزاد بوده و در آن دوران، آن همه رشد داشتيم و ايران يكي از مراكز مهم اقتصاد دنيا بود. اقتصاد دولتي و عدم اجراي اصل 44 باعث شده هزينه هاي دولت بالا برود و مجبور شود پول چاپ كند. 68 هزار ميليارد نقدينگي كشور در سال 83 هم اكنون به 350 هزار ميليارد تومان رسيده يعني در عرض 100 سال از زمان تاسيس بانك شاهنشاهي و چاپ پول رشد نقدينگي به 68 هزار ميليارد تومان رسيد، اما طي 7 سال به 350 هزار ميليارد تومان رسيده است و بسيار روشن است كه اين حجم پول تورم ايجاد مي كند.


  3. #3
    تاریخ عضویت
    Dec 2011
    محل سکونت
    تهران
    سن
    38
    نوشته ها
    872
    4,522
    نوشته های وبلاگ
    1
    مدیریت کل سایت
    مدیر کل انجمن
    شما يكي از دلايل افزايش رشد نقدينگي را تصديگري دولت در اقتصاد مي دانيد همانطور كه ميدانيد نرخ تورم در سال 84 معادل 10.4 درصد بود. نرخي كه پيش از اجراي سياست هاي اصل 44 به آن دست يافته بوديم و به نظر ميرسد بايد با اجراي سياستهاي اصل 44 به كاهش هزينه هاي جاري دولت دست مي يافتيم. چرا چنين اتفاقي نيفتاد؟
    يك عده از دوستان معتقد بودند نقدينگي ارتباطي با تورم ندارد. اين درست است به شرطي كه نقدينگي تبديل به سرمايه گذاري شود نه اين كه صرف هزينه هاي جاري شود. يك عده اعتقاد داشتند چاپ پول اثر تورمي ندارد. بله. اگر درآمد بالا برود و پول صرف توليد و اشتغال شود سبب كاهش تورم مي شود. اين اتفاق در يك دوره افتاد، اما وقتي چاپ پول منجر به 90 ـ 80 ميليارد واردات شود ـ آن هم وارداتي كه بخش عمده اش كالاي مصرفي است ـ معلوم است كه با تورم مواجه مي شود.
    تورم ريشه تمام مسائل است و حالا بايد براي مقابله با آن نرخ بهره را بالا ببريم. حالا آمديم و با دلالان ارز برخورد كرديم، طلا را چه مي كنيم؟ ما 2 بار اين تجربه را داشته ايم من از مجلس محترم و دولت متعجبم كه اين كار را مي كنند. ما نبايد فضاي كسب و كار كشورمان را امنيتي كنيم. نتيجه اين مي شود كه مردمي كه دنبال خريد ارز مي رفتند دنبال سكه مي روند و شاهد بوديم كه قيمت سكه در ماه هاي گذشته حتي به يك ميليون تومان هم رسيد. آيا در چنين شرايطي مي توانيم خريد طلا را هم مانند ارز ممنوع كنيم؟

    نقدينگي سرگردان مردم در شرايط تورمي به منظور حفظ ارزش دارايي به سمت بازار ارز و طلا و... سرازير مي*شود يعني فكر مي*كنيد افزايش نرخ سود سپرده بانكي نمي*تواند اين بازارها را كنترل كند؟
    افزايش نرخ سود سپرده بانكي اثر دارد، اما مثل يك مسكن است. بر اين باورم بايد در فضاي اقتصاد جامعه آرامش و امنيت ايجاد كنيم. بايد بپذيريم نرخ ارز اين نيست. كارشناسان بايد براساس قانون برنامه چهارم و پنجم به عدد واقعگرايانه اي از نرخ ارز برسند و از طرف ديگر بايد با سياستهاي مالي درست هزينه هاي دولت را پايين بياوريم تا آن سيكل دوباره تكرار نشود. اگر هزينه هاي مالي دولت را كنترل نكنيم، دوباره تورم بالا ميرود و باز بايد ارز را بالا ببريد يعني در يك چرخه معيوب مي افتيم.
    وقتي مساله قابل حل است كه ما يك سياست شفاف ارزي داشته باشيم و سياست پولي و اقتصاد كشور را به فضاهاي ديگري نبريم چون اينها هيچ اثري ندارد فقط بازارهاي زيرزميني را تقويت ميكند. الان ما شوم تر از مواد مخدر در كشور نداريم، اما چقدر توانستيم جلوي قاچاق آن را بگيريم؟ چون پول در آن است نميشود كنترلش كرد.
    ارز كه ديگر قبح مواد مخدر را هم ندارد بنابراين با برخوردهاي انتظامي نميتوان بازار ارز را كنترل كرد.

    اما از طرف ديگر در هيچ كشوري هم مرسوم نيست كه دلالها در كنار خيابان به خريد و فروش ارز بپردازند. فكر نميكنيد برخورد با اين نحوه خريد و فروش و ساماندهي آنها لازم باشد تا تنها از طريق صرافيهاي مجاز خريد و فروش صورت گيرد؟

    ما اول بايد نرخ ارز را منطقي كنيم و در كنار آن، مساله بازار نيز ساماندهي ميشود.


    اتاق بازرگاني آيا درباره نرخ كارشناسي ارز تحقيقي داشته است؟
    اگر بخواهيم دقيقا متناسب با تورم بگيريم نرخ واقعي ارز خيلي بالاست و اعلام عدد كار درستي نيست، اما رقمي كه هم اكنون در بازار آزاد هست به نظرم منطقي است البته خيلي كمتر از تورم اين 10 ساله است. اگر بتوانيم در حدود 1600 تا 2000 تومان مديريتش كنيم خوب است.


    يعني نرخ مرجع بايد همين حدود باشد؟
    بله اين حدود بايد باشد و شناور و نبايد چندنرخي باشد چون بي عدالتي است كه به يك عده اي ارز دولتي بدهند و به ديگران ندهند.
    به هر حال اگر كوچك سازي دولت، كاهش هزينه هاي دولت و خصوصي سازي اقتصاد به معناي واقعي انجام شود با يك سياست منظم اقتصادي ميتوانيم به تورم پايين برسيم و ديگر اين دردسرها را نخواهيم داشت ولي تا زماني كه ريشه اين مسائل حل نشود مشكلات به صورت يك سيكل معيوب ادامه خواهد داشت.


  4. #4
    تاریخ عضویت
    Dec 2011
    محل سکونت
    تهران
    سن
    38
    نوشته ها
    872
    4,522
    نوشته های وبلاگ
    1
    مدیریت کل سایت
    مدیر کل انجمن
    افزايش نرخ ارز در اين مدت آيا نفعي براي صادركنندگان و تاثيري بر كاهش ميزان قاچاق در كشور داشته است؟
    اگر ارز متناسب با تورم اصلاح شود حتما توليد كشور و صادرات بهتر مي شود اما اگر اين افزايش به صورت شوك و چندنرخي باشد نه. الان بازار ارز دچار شوك شده و چندنرخي است مثلا من توليدكننده در كشور محصولي را توليد مي كنم، اما يك نفر با ارز نرخ مرجع همان محصول را وارد مي كند پس به جاي اين كه من توليدكننده نفعي ببرم متضرر شدم اگر نرخ ارز شناور شود و متناسب با تورم مديريت منطقي شود حتما توليد كشور بهبود مي يابد چون قيمت واردات متناسب با تورم مي شود. فرض كنيد تورم در چين 4 درصد و در اينجا 15 درصد است يعني من توليدكننده سالي 11 ـ 10 درصد ضعيفتر از توليدكننده چيني خواهم شد. در اقتصاد يك درصد هم خيلي مهم است!


    آيا اين مساله روي قيمت مواد اوليه كه از خارج كشور وارد ميشود اثر منفي ندارد؟
    به طور ميانگين حدود 25 درصد از هزينه هاي توليد ما ناشي از واردات مواد اوليه و 75 ـ 70 درصد داخلي است. ممكن است يك واحدي 100 درصد مواد اوليه اش را وارد كند يك واحدي هم اصلا وارد نكند! در مجموع شناورشدن نرخ ارز به نفع اقتصاد كشور است، شفاف سازي به نفع توليد و صادرات است به شرط اين كه با سياستهاي مالي درست هزينه هاي مالي كشور را كاهش دهيم تا دوباره تورم ايجاد نشود.
    البته توليدكنندگاني كه با نرخ هاي قبلي توليد كرده اند و صادر ميكنند يك مرحله به نفعشان است، اما در مرحله بعدي قيمتها بالا خواهد رفت.


    اطمينان نداشتن توليدكنندگان و فروشندگان از وضعيت آينده قيمت ها باعث كاهش عرضه كالا شده است. آيا اين مساله را تاييد مي كنيد؟
    الان همه منتظرند ببينند سياست ارزي كشور چه نتايجي در پي خواهد داشت چون هركس صاحب اختيار دارايي خودش است و ما نمي توانيم با موعظه هاي اخلاقي به كسي بگوييم اينقدر ضرر كن يا سود نكن.
    به نظر من حتي امروز براي شناوركردن نرخ ارز دير شده است. مسوولان و عقلا بايد تجربه اين چند دهه را ببينند كه سياستها نتيجه اي نداده و فقط يك عده را پولدار كرده است.
    آيا 70 ميليون جمعيت ايران راضي هستند كه يك عده ارز دولتي بگيرند كه معلوم هم نيست با آنچه ميكنند؟ در واقع تضميني وجود ندارد كه كساني كه ارز دولت مي گيرند كالاي وارداتي خود را با همان قيمت به ملت بفروشند.
    بنابراين عدالت كه شعار دولت عزيز ماست حكم مي كند كه سياست هاي ارزي كشور شناور شود.

  5. #5
    تاریخ عضویت
    Dec 2011
    محل سکونت
    تهران
    سن
    38
    نوشته ها
    872
    4,522
    نوشته های وبلاگ
    1
    مدیریت کل سایت
    مدیر کل انجمن
    به نظر ميرسد دولت براي جلوگيري از گران شدن كالاهاي وارداتي با افزايش نرخ ارز موافق نيست.
    شما به سوپرماركتها و لوازم خانگي مراجعه كنيد فكر ميكنيد قيمت آزاد ارز روي قيمتها اثري نگذاشته. لوازم خانگي را كه با ارز آزاد حساب مي كنند.


    مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت براي حمايت از توليد اعلام كرده اند كه هر ميزان ارزي كه توليدكنندگان و تجار نياز داشته باشند در اختيار آنها قرار مي گيرد، اما برخي مي گويند كه اين تسهيلات به راحتي در اختيارشان قرار نمي گيرد. آيا اين مساله صحت دارد؟
    محصولات مختلف است. مثلا شما وقتي ورقه فولادي وارد مي كنيد ورقه فولادي هم مي شود گفت مواد اوليه است و هم ميشود آن را در بازار فروخت. در مورد گندم و برنج هم مساله همين است. يعني بين مواد اوليه و مصرفي در مورد برخي محصولات مرز شفافي وجود ندارد. بجز كالاهاي تمام شده عمده واردات ما همين مواد اوليه مصرفي است، اما تجربه نشان داده كه ما نميتوانيم اين كنترل ها را داشته باشيم هيچ جاي دنيا هم نمي توانند. ما بايد به اندازه تمام تجار و خرده فروشها آدم بگذاريم تا نظارت كنند!
    نبايد فراموش كنيم كه اولا ما مشكلات تحريمي داريم بعد هم اين طور نيست كه هركس براي مواد اوليه هر چه ارز بخواهد در اختيارش قرار گيرد. اينها حرفهايي است كه زده ميشود. وقتي بناي كاري اصلش غلط است بحث روي جزئياتش فايده ندارد.

    سيما رادمنش /جام جم
  6. #6
    تاریخ عضویت
    Mar 2012
    نوشته ها
    3
    12
    کاربر جدید
    کاربر جدید
    بدین وسیله از درج این پست تشکر میکنم! بسیار جالب و مفید بود. موفق باشید.جهانشیری

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. اعلام سیاست جدید ارزی دولت
    توسط Mahan در انجمن اخبار بازرگانی
    پاسخ ها: 1
    آخرين نوشته: 01-10-2018, 19:34
  2. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 22-07-2015, 20:47
  3. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 21-05-2015, 00:38
  4. سیاست جدید ارزی بانک مرکزی
    توسط abasiyan در انجمن اخبار بازرگانی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 09-01-2013, 11:54
  5. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 12-09-2012, 15:41

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •