ورود به حساب ثبت نام جدید فراموشی کلمه عبور
برای ورود به حساب کاربری خود، نام کاربری و کلمه عبورتان را در زیر وارد کرده و روی «ورود به سایت» کلیک کنید.





اگر فرم ثبت نام برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.









اگر فرم بازیابی کلمه عبور برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.





نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1
  1. #1
    جاده ابریشم
    مهمان

    جانلوکا بنینو:خطر یوآن برای دلار از خطر یورو بیشتر است

    «جیانلوکا بنینو» استاد جوان اما برجسته اقتصاد بین الملل مدرسه اقتصاد لندن به تهران آمد ودر پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی برای دانشجویان ومدیران ارشد بانک مرکزی سخنرانی کرد.او آینده اقتصاد جهان را مبهم دانست ونسبت به قوی شدن روزافزون چین هشدار داد.

    حضور دکتر جالوکا بنینو در تهران فرصتی بود تا از این اقتصاددان جوان اما مطرح درخواست گفت وگو کنیم. آقای بنینو که درحال حاضر به عنوان مدرس در مدرسه اقتصاد لندن مشغول تدریس است سابقه همکاری با صندوق بین المللی پول را نیز دارد و در تحلیل اقتصادکلان به خصوص حوزه بانک و سیاست های پولی تخصص دارد. پس از آنکه استاد ایتالیایی مدرسه اقتصادی لندن پیشنهاد مهرنامه را پذیرفت، از دکتر فرهاد نیلی که میزبان آقای بنینو بود خواستیم تا به عنوان پرسش کننده، مقابل میهمان خود بنشیند. پروفسور بنینو در ماه گذشته با دعوت پژوهشکده پولی بانکی بانک مرکزی به ایران آمد تا دوره پیشرفته اقتصاد کلان بین الملل را در محل پژوهشکده پولی برگزار کند.
    دربخشی از این گفت وگو که ماهنامه مهرنامه متن کامل آن را منتشر کرده،جانلوکا بنینو تصویر قابل توجهی از وضعیت ارزی جهان ارائه می کند.

    در بخشی از این گفت وگو طولانی، دکتر فرهاد نیلی از جانلوکا بنینو پرسید" این روزها مشاهده می کنیم که بعضی کشورها همانند روسیه و چین ایده هایی در مورد تغییر واحد پول مبادلات جهانی مطرح می کنند و ادعای جایگزینی ارزهای خود به جای دلار را دارند. به نظر شما این ایده تا چه حد ممکن و شدنی است و آیا در بلندمدت اتفاق خواهد افتاد؟ واستاد مدرسه اقتصاد لندن این گونه پاسخ داد:" در مورد این موضوع فکر می کنم آنها دوست دارند پول خودشان را مطرح کنند و بگویند که در آینده نزدیک می توانند آن را به عنوان ارز مرجع مورد استفاده قرار دهند. احساس من این است که در حال حاضر ضعف های ساختاری در اقتصاد آمریکا وجود دارد که ناشی از اشکالات درازمدت و «عدم پذیرش سیاست های مالی» است که اکنون بیش از آنکه تنها نتیجه اثرات مالی بحران باشد به برخی عوامل اجتماعی و جمعیت شناختی نیز مرتبط است."
    آقای جانلوکا بنینو معتقد است " اکنون اقتصاد آمریکا دارای ضعف است و البته در نتیجه آن پتانسیل ظهور ارز ذخیره جدید برای بهره برداری از این ضعف نیز وجود دارد. این گونه به نظر می رسد که در سه یا چهار سال آینده یا کمتر از آن، چینی ها «یوآن» را بین المللی کنند. با توجه به وضعیت واحد پول اتحادیه اروپا، دلار از جانب یورو تهدید نخواهد شد. حداقل تا زمانی که یورو یک نهاد سیاست گذاری متمرکز نداشته باشد، چالشی برای دلار محسوب نمی شود. بیشتر، این گونه به نظر می رسید که یورو جای دلار را به عنوان ارز ذخیره بگیرد اما این اتفاق نیفتاد، با اینکه یورو با توجه به داده های صندوق بین المللی پول دومین ارز ذخیره است.

    به عقیده استاد مدرسه اقتصاد لندن،" چالش بزرگ دلار وقتی آغاز می شود که چین با باز کردن بازارهای سرمایه خود، قابلیت تبدیل یوان به یک ارز بین الملل را بالا ببرد. اما یوان برخلاف یورو می تواند چالش بزرگی برای دلار باشد به این دلیل که چین قدرت اقتصادی گسترش استفاده پایاپای از یوان را دارد. زمان عملی شدن این موضوع نیز در انتخاب های سیاستی چینی ها، مقامات چینی و ساختار و عوامل رشد و توسعه اقتصاد چین است. در حال حاضر هم این کشور از نظر تولید ناخالص داخلی در رتبه دوم است و به تازگی جای ژاپن را گرفته است. با این توضیح که نرخ رشد آن نیز فزاینده است. به این دلایل چین روز به روز در دنیا مهم تر می شود و به نظرم باعث ایجاد تغییر در آرایش قدرت اقتصادی خواهد شد.

    این اقتصاد دان ایتالیایی می گوید:" گاهی اوقات یک روز صبح که از خواب بیدار می شوید و اخبار را مطالعه می کنید، می بینید «شاخص قدرت مسوول خرید» در چین بالا رفته است. بعد بلافاصله وقتی به بازارهای سهام در اروپا و آمریکا نگاه می کنید، می بینید که آنها هم در حال افزایش هستند. این نشانه ای از توجه زیاد بازارهای مالی جهان به ابعاد کلان اقتصاد چین است که همراه با توسعه اقتصاد این کشور روز به روز در حال افزایش است. در حال حاضر تغییرات شاخص ها در بازارهای اروپا و آمریکا به اتفاقات در بازار چین وابسته است و این نوعی ارتباط اقتصادها به یکدیگر را نشان می دهد. تنها کافی است هر روز صبح ابتدا به آمار و داده هایی که از بازارها و اقتصاد چین می آید نگاهی بیندازید و بعد اثر آن را در اقتصاد اروپا و آمریکا ببینید. چراکه حساسیت بالایی بین شاخص های این بازارها نسبت به یکدیگر وجود دارد.
    ویرایش توسط جاده ابریشم : 01-02-2012 در ساعت 11:39

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 09-10-2016, 14:40
  2. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 04-08-2015, 13:25
  3. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 20-07-2015, 19:26
  4. عرضه انواع پکیج دیواری، رادیاتور آلومینیومی و آبگرمکن دیواری بوتان جهت صادرات به افغانستان
    توسط VahidF در انجمن مواد و مصالح و سنگ های ساختمانی، لوازم خانگی
    پاسخ ها: 3
    آخرين نوشته: 11-07-2015, 16:53
  5. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 21-02-2013, 12:04

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •