ورود به حساب ثبت نام جدید فراموشی کلمه عبور
برای ورود به حساب کاربری خود، نام کاربری و کلمه عبورتان را در زیر وارد کرده و روی «ورود به سایت» کلیک کنید.





اگر فرم ثبت نام برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.









اگر فرم بازیابی کلمه عبور برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.





نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1
  1. #1
    طوطی و بازرگان
    مهمان

    حمایت از صنایع دارای مزیت صادراتی

    گسترش آنلاین:

    سال هاست که تامین مالی شرکت ها و بنگاه های اقتصادی بر عهده بانک ها بوده و این بخش ها بیشتر نقدینگی خود را از طریق دریافت تسهیلات از این نهاد های مالی تامین میکند. البته این درحالی است که طی یکی دو سال اخیر روش های تامین مالی جدید به بنگاهای اقتصادی معرفی شده اما همچنان فشار روی بانک ها پا برجاست.

    با این حال کارشناسان معتقدند با توجه به اینکه روشهای تامین مالی تا کنون نتوانسته اند جایگاه واقعی خود را پیدا کنند، بازهم این بانکها هستند که باید با ارائه تسهیلات به صنایع سودآور بخصوص تولیدات صادرات محور، علاوه بر رونق بخشیدن به اقتصاد و صنعت کشور، عامل ارز آوری نیز باشند که در نهایت هم به سود بنگاههای متقاضی و هم به سود شبکه بانکی باشد.

    عبدالرضا امیرتاش، یکی از کارشناس اقتصادی در این رابطه با تاکید براینکه برای افزایش صادرات کشور و ورود به بازارهای جهانی باید امتیازات و تسهیلات ویژه ای را برای تولیدات صادراتی در نظر بگیریم، گفت: در این بین نقش سیستم بانکی غیر قابل انکار است چون بانک ها به عنوان واسطه های مالی می توانند با اعطای تسهیلات ارزان قیمت و در نظر گرفتن سیاست های تشویقی فضای مناسبی را برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان فراهم کنند تا بتوانند کالای باکیفیت و در عین حال ارزان قیمت تولید و صادر کنند تا بتوانند در بازارهای جهانی به رقابت بپردازند.



    او البته بازدهی پایین بخش صادرات را یکی از دلایل کم توجهی بانک ها به این بخش دانست و گفت: به دلیل اینکه این بخش سود کمتری را عاید بانک ها می کند، بانک ها هم از پرداخت تسهیلات به این قبیل فعالیت ها تا حدودی خودداری می کنند که در این راستا حمایت های دولت از صادرکنندگان و رفع مشکلات این بخش، می تواند نقش بسزایی در تشویق بانک ها برای تامین مالی بخش صادرات داشته باشد.
    وی تبلیغات مناسب، شناسایی بازارهای هدف، امتیازات ویژه در بخش گمرکات و پوشش بیمه ای مناسب را از جمله مواردی دانست که باعث رفع موانع برای توسعه بخش صادرات خواهد شد.
    امیر تاش معتقد است که بانک ها با اعطای تسهیلات به تولید کنندگان برای تولید کالای باکیفیت و ارزان قیمت و همچنین نوسازی ماشین آلات و کارخانه ها نیز می توانند شرایط را برای صادرکنندگان مطلوب تر کنند تا فعالان این بخش بتوانند با رقبای خود در فضای بین المللی به رقابت بپردازند.
    این کارشناس اقتصادی البته بر این باور است که در حال حاضر کالاهای سنتی بیشترین حجم از صادرات کشور را به خود اختصاص داده اند و تاکید دارد که کشور باید به سمتی حرکت کند که بتوانیم تولید کالاهای صادراتی با تکنولوژهای برتر داشته باشیم.
    احمد روستا، یکی دیگر از کارشناسان اقتصادی نیز در این رابطه با تاکید براینکه بخش های تولیدی و صنعتی برای ادامه فعالیت به منابع نیاز دارند که تامین و تجهیز این منابع از سوی بانک ها بسیار حائز اهمیت است، گفت: اما باتوجه به منابع محدودی که در اختیار بانک ها قرار دارند این منابع باید به شکل هدفمند و اولویت دار در اختیار بخش های اقتصادی قرار گیرد که در این راستا برای ورود به بازارهای جهانی و توسعه اقتصادی کشور، تولیدات صادرات محور باید در اولویت دریافت تسهیلات باشد.


    وی با تاکید براینکه درحال حاضر اولویت تسهیلات دهی به صنایع دارای مزیت صادراتی است، گفت: بانک ها نباید به هر پروژه ای تسهیلات پرداخت کنند. به اعتقاد او، بانک ها باید با ارزیابی درست و منطقی بخش هایی را که دارای مزیت رقابتی هستند و امکان تولید شان چه در بازار داخلی چه خارجی مناسب است و قدرت رقابت پذیری دارند، مورد توجه قرار دهند.

    روستا در ادامه تاکید کرد: به این ترتیب با توجه به محدودیت منابع می توان این بخش ها را اولویت بندی کرد و براساس آنچه در حال حاضر بازار داخلی نیاز دارد و تولیداتی که باعث ارز آوری کشور از طریق صادرات می شود، مورد حمایت بانکی قرار داد. حسین باهر، یکی دیگر از اقتصاددانان هم درخصوص نقش مهم بانک ها در حمایت از بخش صادرات گفت: ارائه تسهیلات بانکی ارزان و اعتبارات ارزی برای صادرکنندگان موفق می تواند راهی برای رسیدن به توسعه صادرات و تولید باکیفیت باشد که در این بین نقش بانک ها بسیار پررنگ است. به گفته او، وقتی شرایط برای فعالان این بخش ها مهیا باشد تولید کننده و صادرکننده تشویق خواهند شد که کالای باکیفیت تولید کنند و در نهایت این امر به افزایش قدرت رقابت پذیری و توسعه صادرات خواهد انجامید.

    او با تاکید براینکه بانک ها تمایل چندانی به اعطای تسهیلات به این بخش ها از خود نشان نمی دهند، گفت: این درحالی است که بخش های تولیدی و صادراتی برای پیشبرد اهدافشان نیازمند تسهیلات ارزان هستند که به نظر می رسد در این راستا ایجاد بانک های تخصصی بیشتر در کشور می تواند تاثیر مطلوبی بر عملکرد این بخش ها داشته باشد.

    به گفته باهر،
    ویرایش توسط طوطی و بازرگان : 14-05-2012 در ساعت 10:08

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. فروش روغن جامد و مایع کیفیت بالا و صادراتی
    توسط rezarad در انجمن مواد غذایی، تره بار و سایر خوراکی ها
    پاسخ ها: 1
    آخرين نوشته: 10-10-2015, 15:15
  2. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 17-08-2015, 00:18
  3. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 16-07-2015, 00:45
  4. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 05-06-2015, 21:12
  5. پاسخ ها: 2
    آخرين نوشته: 06-12-2014, 10:49

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •