ورود به حساب ثبت نام جدید فراموشی کلمه عبور
برای ورود به حساب کاربری خود، نام کاربری و کلمه عبورتان را در زیر وارد کرده و روی «ورود به سایت» کلیک کنید.





اگر فرم ثبت نام برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.









اگر فرم بازیابی کلمه عبور برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.





نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1
  1. #1
    تاریخ عضویت
    Dec 2011
    محل سکونت
    گوانگجو- چین
    نوشته ها
    1,599
    4,627
    مدیر ارشد
    مدیر ارشد

    گردش مالی ۳۵۰ میلیون دلاری سنگ های قیمتی

    شواهد باستان شناسی نشان می دهدکه در نخستین تمدن های ایران و جهان سنگ های قیمتی از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و شناخت و استفاده از این نوع سنگ ها قدمتی ۷هزار ساله دارد.
    البته علیرغم اهمیت و قیمت بالای سنگ های قیمتی متاسفانه مطالعات گسترده ، پی جویی و اکتشافات جدیدی برای یافتن این کانی ها طی سال های گذشته در ایران انجام نشده و این در حالی است که در کشورهای پیشرفته میلیاردها دلار صرف اکتشاف، استخراج، فرآوری و بازاریابی این سنگ ها شده است.
    البته جالب است بدانیم ایران که رتبه پنجم را در مصرف سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در جهان از آن خود کرده است، جایگاهی در تراش و فرآوری آن ندارد.
    به گفته کارشناسان، ارزش افزوده سنگ های قیمتی فرآوری شده تا هفت برابر قیمت سنگ خام و سنگ های نیمه قیمتی تا سه برابر قیمت سنگ خام آنهاست و همین آمار و ارقام کافی است تا به ضرورت توسعه تراش سنگ های تزئینی و فرآوری آنها پی ببریم.در بازار رقابتی کنونی با توجه به رشد دانش فنی بشر و ارتقای سطح تجهیزات مورد استفاده، تولید هر نوع کالا بدون توجیه فنی و اقتصادی با مشکلات متعددی مواجه می شود. این در حالی است که در صنعت سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی با تراش سنگ می توان ارزش افزوده و ارز آوری بالایی را نصیب کشور کرد. از طرفی نکته تمایز این صنعت این است که با اندکی سرمایه گذاری می توان یک کارگاه تراش سنگ را راه اندازی کرد که این فرآیند، ایجاد اشتغال را نیز با خود به همراه دارد. در حقیقت تنها راه صیانت از این منابع، نهادینه کردن حرفه تراش و عملیات فرآوری سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی است.


    همچنین اگر ترویج صادرات غیرنفتی و رشد اقتصاد کشور را هدف قرار داده ایم، باید در جست و جوی مزیت های اقتصادی باشیم تا با سرمایه گذاری در چنین بخش هایی درآمدهای غیرنفتی را افزایش دهیم.
    در مقوله سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی نیز کشورمان دارای مزیت های آشکاری است اما در مقطع کنونی این صنعت بیش از هر چیز به نوعی تغییر نگرش نیاز دارد تا سنگ های قیمتی از کالای لوکس و زینتی به کالایی راهبردی و با قابلیت صادرات تبدیل شود.
    در همین راستا کارشناس سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی وزارت صنعت، معدن و تجارت از گردش مالی ۳۵۰ میلیون دلاری این صنعت در کشور خبر داد.
    محمد شهسواری در گفت وگو با خبرنگار گسترش صنعت با بیان اینکه گردش مالی این صنعت در جهان ۶۰۰ تا ۹۰۰ میلیارد دلار برآورد می شود، افزود: از این رو صنعت فرآوری سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی دومین صنعت پردرآمد دنیا به شمار می آید. وی ادامه داد: با گسترش و توسعه صنعت فرآوری سنگ های قیمتی، آموزش تراش و فرآوری سنگ های قیمتی و توسعه و تمرکز بر اشتغال خانگی این صنعت می توان در آینده ای نزدیک شاهد اشتغالزایی بیش از پیش این صنعت در کشور بود.
    به گفته وی، ایران در بخشی از منطقه زمین شناسی است که به بهشت گوهرشناسان معروف است و انواع و اقسام سنگ های قیمتی به جز الماس در آن یافت می شود.

    مدرس سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اشتغالزایی بالای این صنعت، تصریح کرد: در یک فضای ۶۰ متری و با به کار گرفتن ۱۵نفر می توان یک کارگاه تراش سنگ راه اندازی و ارزش افزوده بالایی ایجاد کرد.
    وی ادامه داد: در صورت حمایت مسوولان و با وجود منابع سرشار معدنی در هر سال با آموزش حدود ۸هزار نفر از معضل بیکاری کاسته می شود.
    شهسواری گفت: اوپال، گارنت، آمیتیست، عقیق، فیروزه، ژاسپ، بریل، انواع کوارتز، اپیدوت و سیترین انواع سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی ایران را تشکیل می دهد.
    وی گفت: هم اکنون در ۲۰ استان کشور سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی شناسایی شده و اکتشاف آنها در دست اقدام است.
    وی افزود: تعدادی از این پتانسیل ها دارای پروانه اکتشاف، تعدادی دارای گواهینامه کشف و تعدادی دارای پروانه بهره برداری است.
    کارشناس سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی ادامه داد: با توجه به ساختار زمین شناسی ایران و گزارشات غیر رسمی می توان یقین داشت که بیشتر سنگ های گرانبها در ایران قابل پی جویی و اکتشاف است.
    وی در پایان افزود: هم اکنون طرح های پی جویی توسط سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور برای یافتن منابع سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در کشور در حال اجراست.
    ویرایش توسط مرتضی : 11-05-2012 در ساعت 07:12

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. پاسخ ها: 1
    آخرين نوشته: 05-09-2022, 17:37
  2. ۳۵۰ تن نخود فرنگی از قزاقستان
    توسط karpira در انجمن مواد غذایی، تره بار و سایر خوراکی ها
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 15-12-2018, 18:50
  3. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 12-08-2015, 18:08
  4. پاسخ ها: 10
    آخرين نوشته: 12-01-2013, 09:59
  5. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 14-02-2012, 15:48

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •